Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PIONJÄRANDAN

var finns pionjärandan

om allting är tillrättalagt?

här är vad som är förmer

än det som var musikens makt

vi var som en höststorm när

vi blåste hela kåken ren

av arméerna som fanns

var vi den vildaste armén

 

 

var är ni och var är jag

när luttringen fått göra sitt?

munvädret har tystnat och

nu handlar allt om ditt och mitt

det som byggts på lösan sand

- den sand där också draken står -

sveptes bort av minsta pust

nu gömmer man sig för i går

 

 

idealismen har dött ut

försoffningen har ersatt den

men har kraften tagit slut?

är kraftkällan densamma än?

desillusionerad ser jag

dagar komma, veckor gå

ska det blåsas liv i benen?

ska vi bygga vindskydd då?

 

 

LARZ GUSTAFSSON   25/1 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2016-01-25 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP