Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE SKÅNSKA NYHETSUPPLÄSARNA

De spottar å fräser,harklar,hurklar,hostar,
läspar,gäspar,kräks,och har nästäppa,hals-
fluss med förkylda stämmband, det är  svi-
ter det av den  skånska  dialekten  det, och
risken finns att den  smittar  av  sig  för de
som lyssnar för länge.,utan tolk.

-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-01 11:16



Bookmark and Share


  Bengt OVE Nilsson
Som skåning känns texten levande och engagerad. Mycket mänsklig och mycket sann.
Dialekter sticker ut och gör oss till individer.
Dikten uppmuntrar oss att vara oss själv och inte göra om sig
Även om olika dialekter kan vara för
djävliga !

Kamratligen
Bengt
2016-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP