Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en falsk general

Alla ska lyssna på dig
ingen får göra sin grej
ingen har rätten att säga nej
alla ska tycka som du
annars så blir det ”buhu”
åsiktsfrihet är tabu

Det där kan du stoppa upp
du har ingen egen grupp
ingen armé, ingen huvudtrupp

För vi står ensamma
det är våra liv
våra tidsfördriv
vi har alla rätt
att på alla sätt
vara levande

Alla ska kriga för ditt
och glömma bort ordet ”mitt”
som om Sverige inte vore fritt
du väljer ord och begrepp
annars så hänger du läpp
och hela världen är knäpp

Om du vill vara korrekt
måste du visa respekt
göm dig inte som om blöjan läckt

För vi står ensamma
det är våra liv
våra tidsfördriv
vi har alla rätt
att på alla sätt
vara levande




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Millner VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-03 17:13



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Helt sant
Kramar
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Millner
Millner VIP