Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan någon förstå hur viktig kärleken är?

Kan någon förstå hur viktig kärleken är?

Vad vore vi utan kärleken? Alla är vi kärleksbarn.
Men tyvärr är det ju inte så att kärleken prioriteras. Pengar är något som är en huvudtes i en människas varddag. Det klart att har man pengar så det räcker så är det ju inget med det. Men när kärleken blir så stark för pengarna att allt anat prioriteras bort,då blir det fel.
Kärleken har så många tentakler,den kan göra gott på många olika vis.
Att visa sin kärlek tycker jag är bland et vackraste vi kan se. Det behöver inte vara unga utan det gäller nog ända tills vi dör.

Kärlekslösheten är ju något som är skrämmande. Att man tror sig vara över någon annan och gör sig själv domare över någon som har det svårt.
Att man kan bara sparka ihjäl en liten katt betyder ju att den människan kan aldrik ta emot kärlek. För dessa stackars människor som miste denna kat,som gav den så mycket kärlek,hur ledsna är inte dem?
Sedan måste man ju i ett annat perspektiv säga,hur i all världen kan man vara så feg att man sparkar ihjäl en liten katt. Det klart att detta är skrämmande.

Tendensen i samhället är att vi går mot en mycket hårdare attityd och många tror sig ha mer äm någon annan. Så är ju inte fallet. Alla så är vi unika och borde få samma möjligheter. Mobbningen i skolan är ju en stor varböld som borde skäras bort. Om man har någon kärlek till barnen,då borde man från rektorns eller myndigheternas håll värna om dessa barn.
Inte försöka att köpa försäkringar om det skulle nu bli så att vi åker på ett skadestånd.
Hur kan man vara så cynisk?

Det var mobbning på min tid också,men jag tog till nävarna när de kallade mig för tjockis. Många kan inte göra detta utan de kryper in i sitt skal och det fördärvar ju allt. Många blir faktiskt så sjuka att de inte kan vara den samhällsmedborgare som de hade hoppats på. Den lilla människan fick inte chansen för att andra förövare gjorde som de gjorde.

Tre ord kan bli den vackraste fras vi någonsin känner till
Den är lika mjuk i sitt yttre och smakar som kamomill
Det finns också en tid när man hittar inte de rätta orden
Vi är väl inte så talföra här uppe i kalla norden
Men kärleken kan förbättre allt, ta akt på de orden
För hur man än ser det,en kram kan vara det bästa på jorden

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 310 gånger
Publicerad 2016-02-21 10:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det viktigaste i livet, kärleken, som ständigt får stryka på foten. Kan inte nog understrykas hur viktig den är, utan kärlek är livet ingenting värt.
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj