Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÖSVIKTSGODIS ÄR ÄCKLIGT

Lösviktsgodis är äckligt!


HYGIEN: Förkylda barn droppar snor bland varorna
Plockgodis är bland det mest ohygieniska man kan tänka sig! Vi äter tonvis med godis varje år, men när folk fyller sina påsar med plockgodis är det inte hygienen som de prioriterar.

Det är väldigt äckligt! Jag ser hur barn plockar med händerna – och lägger tillbaka, ibland efter att till och med ha sugit på godiset för att smaka sig fram... Många är förkylda och det droppar snor ner bland godiset... Detta är ju rena rama bakteriehärden! Själv skulle jag aldrig köpa plockgodis om det inte finns papper omkring det.
Det finns en liten plastspade som man ska använda sig av. Och visst, några gör det, men andra inte. Det pratas så mycket om att vi ska tänka på hygienen och tvätta händerna, helst även sprita dem. Om man någon gång borde sprita sig, så är det vid inköp av plockgodis. Risken att annars få med sig massor med bakterier hem är annars väldigt stor!
Det finns knappast någon affär som inte har sånt här plockgodis. Det borde det finnas en lag som säger att godiset måste ha papper omkring sig.
Om kyparen kommer in med en smutsig tallrik när man är ute och äter på restaurang, så klagar man naturligtvis. Men när det gäller plockgodis verkar folk vara beredda att mumsa i sig vad som helst...

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 401 gånger
Publicerad 2016-02-25 09:31



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Du har en stor poäng i det du säger.
2016-02-25

  Öknens Ros VIP
äckligt! (det kan hända nån enstaka gång att jag köper lösgodis)
2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj