Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TATUERINGAR VÄCKER EN KONSTIG KÄNSLA

Tatueringar väcker en konstig känsla

Arbetsgivaren har rätt att sätta upp regler
Någon blev tillsagd i en mataffär att skyla sina tatueringar på armarna, annars fick hon sluta. För mig är det inte konstigt att man tar detta beslut.
För det finns inget som ser så ovårdat ut som tatueringar. Man får en konstig känsla. Denna kvinna var bara i 20-årsåldern och hade fått tatueringarna av sin mamma i födelsedagspresent! Suck!
Ingen kan hävda att det ser snyggt ut. Känslan man får är snarare att det ser kriminellt ut. En liten tatuering är väl inte så mycket att prata om. Men när nästan hela människan är tatuerad då måste det ju vara något fel. Vill man väcka uppmärksamhet kan man väl göra det på något annat sätt.
Det klart att man måste få ha en uppfattning om detta. Om det finns regler som en arbetsgivare har så får man väl följa dessa eller, som sagt, sluta.
Det är väl så att något ska försköna människan, men i detta fall gör det ju inte det. Det förfular i stället!

Sedan har jag inte sagt att kostymnissar är något man bör eftersträva. Något företag sa att kostym är vår overall. Ett märkligt uttalande. Men tatueringar har ett sätt att väcka konstiga känslor och det blir undvikande blickar hos folk. Vore jag chef och skulle anställa någon med tatueringar blev det nobben. Så får diskrimineringsombudet säga vad de vill. Detta är min uppfattning och andra får gärna ha sina.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 420 gånger
Publicerad 2016-02-25 16:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj