Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på gammal säga av HC Anderssen


HÖNAN SOM VÄRPTE GULDÄGG

Hönan  som  värpte  guldägg,  blev  alltid  förföljd
av de andra hönorna, för att  hon skiljde  sig  från
mängden  och  blev  betraktad  som  mer  värd  av
husfolket,  så  till  sist  fick   hon  en  egen  gyllene
bur, att  vara  i  alldeles  för  sig  själv, men  några
guldägg blev det inte mer,för  den  gyllene  regeln
bröts: "den  som  skiljer  sig  från  mängden, skall
alltid vara flockens hackkyckling"
                                            _




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 561 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-26 17:41



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
undrar om husfolket kommer på varför det inte blir fler guldägg
2016-02-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Mobbaren avslöjar sin egen inkompitens genom avund.
2016-02-26

  gunnnar nylund VIP
Varken hackat eller galet, sa hönan
som värpte guldägg. Tänker på den
fula ankungen som blev en svan!

Mobbing är de okunniga å oförståndiga redskapet, att hävda sin egen osäkerhet inför det
annorlunda.
Mobboffer leder ofta utvecklingen med envist nytänkande.

Ingen höna har lagt ett lusägg... än!


2016-02-26

    Sefarge VIP
Tack! Wikingen.
För Gyllene ord:
"Sann gemenskap
Har ingen hackordning"
:)
2016-02-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det är härligt att skilja sig,när gemenskapen är falsk.
2016-02-26

  Knoparemoj
Hej,

Skilja sig från mängden det är ju en komplimang. Har alltid varit det.

Ha det gott
Bosse
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP