Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina förhållanden. Eller. Vad trött jag blir.

 

 

 

En dag mötte jag en man i matvaruaffären. Vi är bara ytligt bekanta, men av någon anledning började vi prata om vädret, skolan, maten osv. Plötsligt frågar han om jag bor ensam.

- Nej, jag är sambo, svarade jag.
- Åh. Jag fick för mig… Hur länge har ni varit sambos?
- Hm. Det är ung 14-15 år. Fast första året var han mest som inneboende. Men sen fanns ingen tvekan och han kom med hela härligheten
- Ok. Lyckliga?
- Mycket. Hela tiden! Även om det ibland blir lite tyst mellan oss så älskar vi varandra djupt.
- Låter enormt!
- Hur har du det? Är du ensamboende?
- Ja. Hade en sambo några år men nä. Jag blir ensam resten av livet tror jag.
- Är du nöjd med det?
- Nej. Men vad gör man?
- Kan vara svårt att hitta någon att dela hushåll med, det vet jag, även om jag haft oförskämt mycket tur. Ett tag bodde  jag med två.
- Två?
- Ja, fast hon flyttade för ett par år sen. Men vi har nära och har mycket kontakt fortfarande.
- Hon? Är du homo? Eller bi, menar jag.
- Va? Varför skulle jag vara det? Hur tänkte du nu?
- Ja. Alltså. Du bor ihop med en man och har bott ihop med en kvinna…
- Man och man. När man snart är 15 är man nog inte riktigt man, men 21-åringen är helt klart kvinna. Nu.

 

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av catharina.jerbo VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-02-26 21:39



Bookmark and Share


  Elina Vacker
rolig text, tricket att hålla på sanningen till slutet fungerade verkligen, snyggt!
2016-03-09

  Eva Langrath VIP
Underbar text
2016-03-03

  Hannadraken
Ungar -de är bäst!
2016-02-28

  S-E Forslin/same
Hahahahaaa ... intelligens, kreativitet, finurlighet utmärler denna helt ärliga ensamstående mamma. Du är bara ... jaa, vet inte vad, men långt mer än ovanlig, för att uttrycka, hmmm, något ...
2016-02-27

    Jenny C
Underbart söt och så härligt att se din finurlighet lysa igenom :)
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP