Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET HAR BLIVIT EN KLASSFRÅGA ATT TA KÖRKORT

DET HAR BLIVIT EN KLASSFRÅGA ATT TA KÖRKORT


Det finns ingen rim eller reson att priserna att ta ett körkort är i genomsnitt 15 000 kronor. Man undrar ju faktiskt om detta är genomtänk från regeringens håll. Ska en ungdom ha ett arbete fodras det att man har ett körkort i dag. Det blir krångligare och krångligare att få sitt körkort. Bilinspektörerna som sitter i bilarna när människor kör upp är för godtyckliga. Jag tycker att man måste se på helheten och inte på några små detaljer. Att man har kört i bilskola tycks vara en fördel. DE säger inte det men man har ju känslan. Efter 50 års felfritt körande så tror jag att man kunde hitta fel hos en bilinspektör. Vi är ju inte mer än människor och det gäller också dem.

Regeringen borde nog sätta sig ner och ta detta på allvar att ett körkort är så viktigt för en ung person i dag, när det gäller att få tag i ett arbete. Man tänker inte logiskt. Allt är ju dyrt i detta land, det vet vi ju alla. Men sådant som skulle vara till nytta för samhället borde väl prioriteras? Det är ju bara så att ta ett körkort har blivit en klassfråga. Det är ju inte meningen att bara för man har pengar så ska man få ta ett körkort. Detta är väl inte meningen? Eller? För klassfrågan har ju aktualiserats mer sen den borgerliga regeringen tog över.

Det borde vara en rättighet att få ett körkort. I ett rättviseperspektiv. Bara för att man inte är född med en silversked i handen borde man få samma rättigheter när man är född med en träsked. Men som allting annat så finns det inga pengar och bilskolor och annat tjänar storkovan. Det är ju halkbanor, det är ju kurser och det ena efter det andra. Jag är av övertygelsen att man inte vill att människor med låg inkomst ska ha körkort. Det är ju verkligen skrämmande. Så ett upprop vore kanske passande: Orden borde skalla körkort åt alla. Inte bara dem som har klöver, för körkort är det alla som behöver.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 551 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-28 01:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har helt enkelt vägrat ta körkort för att jag inte vill.
2016-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj