Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Straffet för att köra rattfull bli av med körkortet ...

Straffet för att köra rattfull bli av med körkortet för alltid.

Det är omkring 15000 onyktra körningar varje dag i Sverige!
Om du blir haffad och blev dömd till rattfylleri,gränsen ligger på 0,2 promille. Då kan du mista körkortet i ett år. Jag är av den övertygelsen att det borde vara för livet. Man behöver inte ta bilen när man har druckit sprit. Det finns andra transportmedel.
Det anmäldes 27600 rattfylleribrott 2012. Det är ju rent skrämmande.
Det klart att det finns ett otroligt mörkertal här. Så det vore klokt att sätta ner gränsen toll 0 promille.

Man måste beakta hur farligt det är att köra bil och vara berusad.
Det går naturligtvis att intala sig själv att nu tar jag inte bilen.
Om man nu inte är säker på hur mycket alhohol man har i blodet då är det ju bättre att man avstår ifrån att ta bilen.

När jag växte upp så var vi ute och dansade. En kille körde alltid berusad.
En gång tog vi nycklarna ifrån honom. Hade vi vetat vad som skulle hända så hade vi behållt nycklarna. Men vi lämnnade nycklarna åter till honom.
Det gick en vecka och en kväll körde han ihjäl en flicka som gick på vägen.

Det fodras att man är helnykter om man ska vara ute i trafiken i dag.
Det fodras ganska så stot uppmärksamhet och vaksamhet när man framför ett fordon i dag.
Har haft körkort i 50 år och har inte varit inblandad i några olyckor. Det är absolut välsignat. Naturligtvis har jag inte kört en gång när jag har tagit något. Det är väldigt dumt och kan bli väldiga konsekvenser.
Jag vet att spriten är guld värd i Sverige men man måste också tänka på att det kan bli förödande för en själv och naturligtvis för andra.

Så varför ska det vara 0,2 promille? Ner med det till 0. Och kör man rattfull borde det bli att man fick sitt körkort indraget för livet.
För då blir det ju inget hattande med att hur mycket har jag när jag har druckir i går. När man dricker så är det bara så att låt bilen stå.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-02 12:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Rattfyllerister är ansvarslösa kräk som borde pryglas offentligt.

2016-03-02

  Bibbi VIP
Håller med Dig här.
2016-03-02

  Thekid71
Absollut! Det skålar vi på och tar en taxi.
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj