Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpp fångarne loss


Släpp fångarne loss


St Lars och St Gertrud
Inkapslades de redan
Handikappade, men
Människovärdet vann och
Loss slapp kapsylerna

Klangen och Krösa-Maja
Vanvårdades i
Fattigstugans hägn, men så kom
Folkpensionen och
Loss slapp hjonen

Från St Pauli och St Klara
Kyrkklockorna kallade
Med klerikal rätt, men
Religionsfriheten vann och
Loss slapp själarna

På AMS och Samhall
Institutionaliseras
Inkompetensen och
Integrationen förhindras
Släpp trälarna fria

I Fosie och Finka
Får cellskapet skolning i
Interna träningsläger för
En fängslande framtid
Släpp fångarne hem

På Berga och Bromma
Fostras förmågor till
Osnutna odågor
I reglerad befordringsgång
Släpp begåvningarna loss




Fri vers av Gunnar Barkenhammar
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-03 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar