Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MEDAN VÄLFÄRDEN FYLLER SIN MAGE OCH TÖMMER TARMEN

Medan  välfärdsländerna  fyller  sina  magar  och
tömmer  sina  kön,  svälter  barn och vuxna  ihjäl
i samma stund som det föds nya.

I  det knullande  kretsloppets  hämningslösa  drift
kan   inget   dess  nerärvda  instinkter  hejda,  som 
dess pris av outsäglig  smärta  samtidigt  legitimer-
ar överlevnadsinstinkten.

Naturen  är  grym  och orättvis, men  moraliskt  in-
different, bortom  begreppet ont och gott,den bara
"är" och kommer alltid "vara" som den "är"

De enda som kan tillerkännas  ondskan, är  männi-
skan själv,för hennes svagheter, i en ofärdig världs
välfärd, där sexuell egoism  går före förståndet och
hjärtat, och  några  få  har  allt medan de flesta sak-
nar allt.

Naturen kan ingen ändra, det är endast människan
som  skulle  kunna  ändra  sig, men  till  detta krävs
inte bara  viljan,utan också "styrkan" som hon dess-
värre  saknar, för människan  är  oftast  ett offer för
sina svagheter,där naturen alltid vinner.

Tillerkännas då"Munken" och "Nunnans"självvalda
celibat,att i"Askes"avstå ifrån världens goda och där-
med det onda.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-03 14:01



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
jaa! men de finns ju trisslotter i alla fall.
2016-03-04

  gunnnar nylund VIP
Visst, människan är sin egen värsta
fiende. Hon påstår sig veta vägen och
kunna rita kartorna, men hon visar
egentligen bara sina klor.
Ack ja!!
2016-03-03

  Roger Karlsson
rått o rakt på - bra
2016-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP