Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DET VAR INGEN SAME


DET SALTADE KAFFET

DET SALTADE KAFFET

Jag träffade henne på en fest Hon var verkligen något annorlunda.
Många killar sprang efter henne. Medan han var väldigt ”normal” ingen tog någon notis om honom.
På slutet av festen,bjöd han henne att dricka kaffe med honom.Hon blev överraskad men hon var artig och hon sa,tack gärna.
De satt nu på fiket,han var så nervös att han sa ingenting,hon verkade
väldigt obekväm hon sa till sig själv:
- Snälla låt mig få komma hem!
Plötsligt frågade han servitrisen.
- Kan du ge mig lite salt?
- Jag vill ha det i mitt kaffe
Alla tittade på honom,de tyckte det var konstigt. Han rodande lite men
han hällde i lite salt i kaffet
Han sa:
- När du tycker om att ha salt i kaffet. Du vet jag är född nära havet
då tänker jag på min barndom. Jag saknar min hemstad så mycket.
Jag saknar mina föräldrar som bor där.
När han sa det fylldes hans ögon med tårar. Det var djupa riktiga känslor från hans hjärta. En man som kan tala om sin hemlängtan,måste vara en man som bryr sig om hemmet och ha ett ansvar mot hemmet.
Sedan började hon att tala om hemmet långt borta,hennes barndom och hennes familj

Detta var ett trevligt samtal också en början på deras kärleks historia.
Prinsessan som gifte sig med prinsen och de levde lyckliga i alla sina dar.
Och var gång hon serverade honom kaffe hällde hon i salt. För hon visste att han tyckte om det.

Efter 40 år så gick han bort och lämnade henne ett brev där det stod
- Min käraste snälla förlåt mig förlåt hela mitt livs lögn. Detta var den enda lögnen jag sa till dig. Alltså salt i kaffet. Kom du ihåg första gången vi var ute på en träff? Jag var så nervös. Faktiskt vill jag ha socker men jag bara fortsatte och kunde inte riktigt stoppa det. Jag har försökt säga sanningen till dig i livet. Men jag var för rädd att göra det. Jag lovade att inte ljuga om något för dig. Nu är jag döende så nu ska jag säga sanningen. Jag tycker inte om salt i kaffet. Sedan jag träffade dig tyckte jag inte något var jobbigt utan jag ville göra allt för dig. Att ha dig var den största lyckan i hela mitt liv. Om jag kunde leva en andra gång. Så villl jag ha dig även om jag måste dricka kaffe med salt i.

Brevet blev jätteblöt av hennes tårar.

En dag frågade någon henne vad tycker du om salt i kaffet?
- Det är sött!


Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-11 00:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2016-03-12

    Maria Malm
Underbar historia. Tack att jag fick läsa.
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj