Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon dikt

"Långsam,
saktmodig,
hissar horisonten dagen.
Ett nytt stycke liv
seglar in genom ditt fönster
och lägger till vid din säng.
Dina ögon öppnas
och mörkret krymper.
Allt har återfått mening.
Ömheten sträcker ut
sina muskler,
ett leende breder ut sig
över ängar och avenyer
och i den kyliga morgonluften
visar fåglarna vägen.
Dagen värmer upp
sina motorer,
medan vi min vän,
vi flaxar långsam
och brisen får sig en len
smekning av fjädrar.
Och himlen;
den...,
den blir ett stort partitur .
En morgonsång fyller luften
och dagen min vän,
tro mig,
hela dagen blir vår!"

Ignacio Sosa da Costa
.....0.....




Fri vers av Ignacio Sosa
Läst 471 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-12 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ignacio Sosa
Ignacio Sosa