Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILKEN SKANDAL I MELLO

Vilken skandal i Mellodifestivalen.

Låten som vann med Frans är stulen av Matt Simons - Catch & Release
Det är hemskt att man stjäla så i ett nationellt tv-program.
Vilka signaler sänder det? Att man kan stjäla vad man vill?
Det är ju inte rätt mot låtskrivaren.
Tänk om det hade varit tvärtom om han hade stulet en låt för dessa låtskrivare som skriver till Frans.
Att man inte skäms som artist. Att rida på en våg som är stulen.
Musikjournalister hör man inte ett ljud ifrån. Man måste kunna skilja på ett mollackord och ett durackord.

Det är ju inte rätt mot de andra artisterna. Tänk om de skulle också
stjäla sin låtar. Jovisst kman kan stjäla eller ”låna” fyra taker.
Men inte en hel låt.
Jag tycker att det borde bli konsekvenser för det här.
Matt Simons måste ju begära skadestånd.
För dessa oegentligheter att stjäla låtar borde naturligtvis få riktiga konsekvenser.
Om man lyssar på Frans låt och Matt Simons original så måste Frans har
hört den låten åtskilliga gånger för han har samma taktindelning samma struktur när han sjunger. Samma uppdelning.

Man blir riktigt förbannad när man hör sådant här.
Det är ju inte meningen att andra ska sko sig på det jobb originalartisten
har lagt ner.
Ska man också vara ärlig så är Matt Simons Catch&Release mycket bättre.

Kan man diska Anna Books låt kan man verkligen diska denna.
Vad säger SVT om detta är detta inom deras ramar att man ska stjäla låtar,i ett a v deras populäraste program?
Som sagt blir alltid originalet bäst.Lyssna på Matts låt.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-12 22:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mello ÄR en skandal.
Det är fel att tävla i musik.
Jag totalbojkottar och det kommer jag alltid att göra.

2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj