Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför har vi så svårt att säga förlåt?

Varför har vi så svårt att säga förlåt?

Ett ord som vi skulle använda mer är ordet,förlåt.
Detta ord kan göra mycket,men tyvärr använder vi inte detg så ofta.
Man måste också kunnna säga förlåt till en yngre människa. Om man nu som denna person gjorde han körde helt sonika på den här grabben med kundvagnen på hans häl. Han fick väldigt ont,men personen som körde på honom sa inte ett ord. Det är ju väldig dålig stil. Vad hade det kostat att säga förlåt hur gick det? Men vi är så självupptagna i dag med vårt att vi knappast ser andra människor.

Jag tycker att föräldrar från grunden borde lära sina barn att anväånda förlåt när det riktigt gäller. Man kan ju inte slå någon på munnen och säga förlåt,då har ordet mist sin verkan. Lite vänlighet kommer man långt med.
Jag är nog av deen optimistske personen att jag tror att egentligen så vill vi nog väl. Men samhällets struktur i dag gör att vi blir väldigt bittra. Är det inte höga skatter,så kostar maten för mycket. Vädret spelar också en stor roll hur vi mår. Pengar är ju naturligtvis den största glädjeämnet för människan. Man tror om man har massor av pengar så är det paradiset.
Så är det inte i verkligheten. Utan det som man egentligen förväntar sig att man ska ha en bra hälsa,det är nog bland det viktigaste.

Har man gjort något fel bör man ju säga det också.
Det är något som är mycket svårt att s.k. krypa till korset. Där får vi ju ingen hjälp av våra politiker. De har ju alltid rätt även om de har fel så har de rätt. Den ekvationen går ju inte ihop. Men se i politikernas värld gör den det. Två pluss två blir fem i deras värld.
Tro någon att en politiker skulle säga förlåt. En metrolog som förutspådde ett fruktansvärt snöoväder i New York. Det blev inte så utan det blev ungefär som att vanligt snöfall i Norrland. Han sa faktiskt förlåt och detta tyckte jag hedrade honom.

Så håll inte förlåt i karrantän för man s kulle använda det mer än vad vi gör. Innerst inne är vi nog lika sköra som någon annan. Men det är modigt att säga förlåt och det hedrar många.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 1145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-19 19:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Dig till fullo här.
2016-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Jag har inte alls svårt att säga förlåt.
Men det finns långsinta gamla kärringar som VÄGRAR att förlåta.
Det får de göra upp med Gud en gång - på domedagen.
2016-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj