Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pensionerna är ett stort fiasko

Pensionerna är ett stort fiasko

Om man jobbar och sliter ett helt liv, borde man ju få en hygglig pension. Men fallet är inte så. För många är det en besvikelse av stora mått.
Man tycker att man borde få mer än 9 000 kronor om man har jobbat och slitit. Det måste vara något fel i systemet när de tycker att en ingångslön för ungdomar på 14 000 kronor är svältlön. Vad är då en pension på 9 000 kronor?

Hur mycket lägger man inte i skatt under ett helt förvärvsliv? När pensionen kommer lägger man åter skatt på det. Man lägger till och med mer skatt än en vanlig löntagare. Vilket ljushuvud är det som har kommit på det här? Jo, det ska jag säga att den personen har inte 9 000 kronor i pension.
Politikerna de skor sig när de arbetar och de skor sig när de ska ha pension. Det är märkligt att politiker inte har någon förmåga att förstå andra än sig själv.
Var nere på second hand butiken och där stod pensionärer och sålde sådant de var tvungna för att kunna överleva. En man hade en fin vas från Kosta Boda och han skulle ha 600 kronor för den. Den var åtminstone värd 3 000 kronor.
”Vad ska jag göra? Jag måste ju överleva. När jag har betalt hyran, maten och elen har jag 600 kronor över i månaden.”
Jag gav honom 1 000 kronor för vasen. Han blev så glad och kramade om mig och nästan grät.

Allt har ju blivit så otroligt dyrt i Sverige. Detta är något som politikerna inte bryr sig ett dugg om. Nej, deras plånbok är tjock och det märks inte att de har varit och handlat. När de får sparken eller slutar har de betalt från riksdagen tills de dör.

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-20 18:15



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Patos- poet,,, det ska fram i ljuset, mycket riktigt! Tack!
2016-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalismen är ett stort fiasko.
2016-03-20

  Öknens Ros VIP
Det är åt helskotta det nya pensionssystemet!! Tror politikerna att man leva på vatten och bröd?
2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj