Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanketråd

TANKE TRÅD

Sov lilla Svensson, sov så sött
och dröm dina söta drömmar.
Dröm om allt som nu gått rätt
eller var det fel som hände
inför helgen så stor, hotet nådde
nu även din trygga sfär.

Men fel eller rätt vad spelar det för roll
när världen är lycklig som den är.
För lycklig vi är i tv-apparatens bleka sken.
Ett opium för folket
säger belackarna.

Lyckliga blir vi med
kanaler dygnet runt
som dödar ångestdraken.
Ett opium, ett soma
bla, bla...blanka.
– Var det nyheter som kom
lika som, tji fick de. Man skall
veta sin plats i livet.

Stava till Tjernobyl fick
fick vi lära förr, när det gick
som de lärde visste om - att göra.
Jag som är gräsrot vet hur man gör
när man bryr sig - om.
Vad var det jag tänkte?

Tänka gör vi alla – i stort som smått
när priset stiger. Priset på ”sponken”
är dyr som den är. Vad gör det att
världen är skit, makten är min,
alltså om man frågar.

Frågar det gör man om si eller så,
med många svåra och kluriga ord.
Vad jag än tycker så blir det nog bra
--- bara jag får sova.....

© Bosse 24 mars 2016.




Övriga genrer (Satir) av Bossepoet från Österbotten
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-24 05:00



Bookmark and Share


  Minkki VIP
tråd och en virknål
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten