Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTVÄRME I AUGUSTI.


SKÅRAD.
Triumf

O huvud blodigt sårat
våldet, pennalismen
förblev föraktets symbol.

din storhet
alltid förblev
din svaghet

Taggarna skär min panna
min själ och mitt hjärta blöder.
Du som blev den föraktade.
Gav törnetskrona till min panna,
med stjärneljus upplyses taggarna.

Med ordens förakt
får man blodet att rinna,
gå nu till ditt hem.

du är inte lika oss andra
längtande efter förlösning
svag men annorlunda

Inte är du kommen
från denna världen.

Bosse 13 augusti 2022.





Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 110 gånger
Publicerad 2022-08-12 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten