Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se upp för äpplen som är blanka som ett marmorgolv

Se upp för äpplen som är blanka likt speglar

MAN GÅR OCH TITTAR i grönsaksavdelningen och ser att det ligger äpplen i långa rader. De flesta är från utlandet. De är polerade de ser ut som ett bonat marmorgolv.
Då undrar man ju faktiskt några saker som är relevanta i detta sammanhang.
Hur kan ett äpple se ut så som hänger ute i naturen? Det är helt omöjligt, för där är det både påverkan av insekter och annat.
Med andra ord så besprutas dessa mumsiga äpplen så kraftigt att man kan spegla sig i dem. Då säger väl någon äppelproducent att dessa gifter är kontrollerade.
Förvisso kanske men ett gott äpple borde ha hängt naturligt i naturen utan några gifter.

MED ALLA DESSA toxin som vi får i oss, borde snart vara en miljöförstöring av jorden, när vi en gång ska ligga där. Den ödmjukhet man hade för det lilla som man har, att just bara ett litet äpple kunde ge glädje åt en stor karl. Det kunde vara ett äppelträd som gav torpet doft.
Visst kunde barnens ögon lysa där upp på sitt lilla loft. Det fanns inga vaxade äpplen utan de hängde fritt. De hade en smak av himlen men äpplet var inte fläckfritt.
Men vad gör små fläckar om smaken är gudomlig och härlig?
Äpplen som ser ut som bonade golv – det är riktigt förfärligt.

BO GRAPENSKOG




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 832 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-24 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj