Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passiv rökning dödar många människor

Passiv rökning dödar många människor


Att röka är inte bara farligt för rökaren, utan lika farligt om du inandas röken. Detta borde nog rökare tänka lite på.
Utanför affärerna står det askkoppar och nu i vintertid så står röken kvar och man får gå igenom detta rökmoln.
Det klart att detta är inte bara en sanitär olägenhet utan rent livsfarligt.
Man blir lite förundrad över när en läkare kom in i behandlingsrummet och stinker rök. Borde man inte gå före med gott exempel?
Den måste vara intelligensbefriat att röka, det kostar massor av pengar och det förstör kroppen plus denna sanitära olägenhet. Så man kan inte säga att detta är någon höjdare.

Man ska väl kunna unna sig något i livet, javisst jag håller verkligen med.
Men det finns ju så många andra alternativ att “beröka” sig med. Denna giftiga rök är ju naturligtvis samhällsfarlig och borde betraktas som ett gift.
Av dessa pengar kan man göra mycket annat som känns kärleksfullt än att förpesta för andra.
Dessa “giftpinnar” skänker ju ingen glädje utan bara besvärligheter. Kanske inte nu när du är ung, men jag lovar att det kommer i framtiden.
Då tror jag att du tänker, varför började jag att röka. Men det som känns trösterikt är att det är aldrig för sent att sluta röka.


Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 597 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-24 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj