Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGEN SKÄMSKUDDE FÖR JAG ÄR TROENDE

I dag är det faktisk så att man får nästan ha en skämskudde för
att säga att man är troende
Jag fick detta verkligen bekräftast när jag spelade med Frälsningsarmén
Jag såg alla avigsidor i Sverige. Gamla människor som var tvungna att leva på en påse grönsaker.
Vi hjäpte dem med pengar till lite mat.
Men de är inte vana att ta emot pengar,det är väldigt pinsamt för dem

Många tyckte att det var konstigt att jag spelade med Frälsis. De blev
nästan lite rädda för mig. Jag sa ju att jag var troende. Jag hade min tro ändå från barndomen.
Hur kan du i dessa dagar när vi vet att det är bara sagor
- Hur vet du det,svarade jag.
- Ja,men det är ju uppenbart.
Resan till Israel var väldigt givande att se alla platser som det står i Bibeln.
Även om Jordan floden var en lite bäck och Förklaringsberget var en kulle o.s.v.

Det som har hjälpt mig genom mina svåra år som Barnhemsbarn och fosterhemmets övergrepp är bönen. Det lärde min mamma mig.
Så jag skäms inte för att jag är en troende människa

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 594 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-24 20:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar Din text mycket.
2016-03-24

    Max Poisé
Det är upp till var och en!
Om man skäms, så kanske det finns en tvekan?
Jag fördömer aldrig människor. Bara religioner.
2016-03-24

    ej medlem längre
Bra skriven text, man ska inte behöva skämmas för att man är troende, vissa "vet" att det är bara sagor och skäms inte för det så varför man skämmas för att tro...
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj