Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

CANCERFRÅGANS OBESVARADE FRÅGOR


Före  1980-talet  betraktades  rökning  i  den  civili-
serade världen  som sunt, sportigt, sexigt  tufft och
moget, det  var  nära  tecken på intelligens, i gamla
filmer röks  det  för  jämnan, och  det  är otänkbart
föreställa   sig  ex  Bogart  utan  en  cigg  mungipan
eller Clintan utan sin  ciggarfimp i mungipan i sina
dollarfilmer, undrar  om  Churchill hadde varit lika
framgångsrik under 2:världskriget utan sin ciggar ?

Världslitteraturens,  filmens,  konstens,  musikens
kändaste namn var alla  storrökare  där ex Beethov-
en inte kunde skapa en ton utan  ett  stort rökmoln
i arbetsrummet.

Cancer var också märkligt nog  väldigt sällsynt före
1900-talet, vilket  väcker  en  hel  del frågor  om var
cancern har sin grogrund, om inte i  det  industriali-
serade samhällets civilisation.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-24 21:16



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Vi har dock ett val : det att ställa sig utanför galenskapen,och inte vara medbrottsling till det civiliserade mordet på moder natur.
Måla ett plakat vetja ! å gån ut på Uppsala torg å demonstrera, budkavle går !
2016-03-25

  gunnnar nylund VIP
Tja, vi har ju numer så mycket skit som
påverkar oss och vår omgivning.
Kemiska preparat, ökat avgasutsläpp,
mer stress, mer socker å onyttigt fett,
å bättre metoder för att ställa
diagnoser på cancer.. oj,oj ja vi får
väl för f.n skylla oss själva.

2016-03-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
När kommer bokstavsdiagnoserna för djur och insekter ? kanske aldrig, eftersom de är naturliga,dvs : "Friska !"
2016-03-25

    Max Poisé
Nja. Kanske har du rätt, men är det inte så också att läkarvetenskapen har framskridit i sin kunskap? Vart fanns ADHD på sjuttiotalet och andra bokstavskombinationsjukdomar ( jäkla långt ord)
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP