Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I DE SMÅ INAVELSBESATTA BYARNAS KORRUPTA TYSTNAD

Men det hadde de aldrig  kunnat  tro, han  som
verkade  så  stabil  och  rättrådig,  körde  lastbil
och socialt anpassad.


Han  bruka  äta  lunch  med  arbetskamraterna
på  macken och var  allmänt  känd  som en trev-
lig   sympatisk   person  med  respektingivande
karisma,en rikti "lumberjack"kan man säga.


Hans  lumparkompisar   från   militärtjänstgör-
ingen har endast  vitsord  att  säga  om  honom,
och de flesta i byn kände honom som en arbets-
am karl,frånskild  förvisso,men det berodde på
jobbet, visst kunde han  festa  till, men  det  var
ingen sån som ställde till bråk,tom polisen upp-
skattade denne "svenne" som  en  hederlig med-
borgare.

Samhället får de monster det förtjänar,så länge
de bedömmer individer  utifrån  om  de har kör-
kort,har socialt umgänge osv, lämplighetsintyg
för körkort innebär  inte  att  man  är  lämplig i
andra sammanhang, det  där är en märklig van-
föreställning i folksjälen  som  bör  tvättas bort,
eftersom  det  bevisligen  finns  fler  psykopater
som har körkort än de som inte har det.

Människorna känner inte varandra och i många
fall inte ens sig själva.

Mänskligheten  behöver  ett  nytt  sätt  att tänka,
det där socialnormsanpassade trevlighetstänket,
bedrar alla.

Vad samhället behöver är en "TÄNKARSKOLA"
där det förordas ett gränslöst  individuellt  tänk-
ande, istället för den av staten  kontrollerade vil-
ja få folket tänka i flock. *
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-26 14:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP