Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har svenskarna blivit hedningar?

Har svenskarna blivit hedningar?

Det är ganska så märkligt hur svenskarna har förändrats.
Slår man upp dödsannonserna så är det inte många som
Använder korset.
Utan det kan vara katter, båtar, bilar o.s.v.
Man undrar egentligen vad som har hänt.
Är det så att ingen tror länge inte på något.
De nya Gudarna är ju datorer, mobiler.
Vi tillber dessa artificiella sakerna.
Den enda gång svenskarna blir andliga det
Är när det händer något.
Eller att man tror att man kan köpa sig
In i himmelen.
Som jag såg en gång en man lägga tusen kronor
i kollekten.

De frågade några barn i fem sex års ålder om
De visste vad Jesus och Gud var.
Nej, det visste de inte. Det är ju så att föräldrarnai dag
lär inte barnet det.
Även om man inte är religiös så tillhör det ju
Allmänbildandet

Glad Påsk förresten

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-27 13:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
... och det är bra tycker jag ... skulle det stå. Oops.
2016-03-27

    ej medlem längre
Nej, du har fel. Varför skulle det vara allmänbildande. Varför?Och om föräldrarna inte vill så är det så. Och det är bra tycker. Din tro är din och det respekterar jag. Lycka till.
2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj