Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I BILEN SKA MAN KÖRA INGET ANNAT

I BILEN SKA MAN KÖRA INGET ANNAT

Detta är häpnadsväckande att det inte finns någon lag mot detta. I Sverige är vi ju väldigt glada i alla lagar. Det är lagar mot allt. Men inte mot detta som är verkligen relevant.
Det är inte bara människor i vanliga bilar som gör nåt annat än att köra bil. Det är busschaufförer som sysslar med att ha mobilen framme.
Man tror att man kan göra två saker samtidigt, men tyvärr är det inte så. Man kan inte ha fokus på både mobilen och fordonet.
Man tycker människor borde förstå att detta är livsfarligt. Men det är nog så att man tänker att "jag klarar det här mycket bra".
Det är ju inte det att man utsätter sig själv för fara, man utsätter ju andra för livsfara. Så otroligt bråttom behöver vi inte ha. Det går att stanna och göra detta tryggt. Eller så får man helt enkelt låta bli.
I dag har ju mobilen blivit ett redskap som gör människor besatta. Man kan inte vara utan mobilen. Skulle man på något sätt bli av med sin mobil så är det rena katastrofen.

Man blir så fjättrad vid denna tingest att man kan likna detta med ett fängelsestraff med att ha en stor kula dragandes.
Livet måste vara mer än att titta ner i en mobil. Den mänskliga kontakten då menar jag fysiskt inte artificiellt det slår ju ut allt. Man kan inte kramas med en mobil. Man kan krama ut sin själ med den.
Mobilfolket kommer bli den generation som när de blir äldre inte kan räta ut nacken. De har ju gått och kikat ner på mobilen i så många år. Allvarligt talat tror jag att många psykiska sjukdomar kommer uppstå från denna besatthet. Tänk om man kunde ha en vit mobildag i veckan. Det skulle väl vara befriande för många?

Bo Grapenskog




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 207 gånger
Publicerad 2016-03-28 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj