Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


( Detta är en autentisk händelse som utspelats i Vadstena domkyrka 2000-2001 med pilgrimscentret i förgrund där suspekta präster o kriminella frekvent figurerar bland övrigt hederliga aktörer) © Vadstena dokyrka Foto/Sten Wiking -2019


BOTGÖRINGEN SOM STALS

Att  gamla  och sjuka  människor  som  ligger  på
på sitt  yttersta, ansätts av religiösa  samvetskval
och söker botgöring genom att söka  blidka, eller
rent av muta Gud och djävul  med  en almosa, är 
för giriga  chalratanprästers sensibla öron allom
bekant.

Så den gamla senila  rika änkan  som låg  där  på
sitt yttersta i sin  sjuksal, anförtrodde  till  en  av
de  tillfälliga  pilgrimsprästerna  att  hon  lagt ett  
kuvär med 10000 kr i domkyrkans  stora  välgör-
enhetskista.

Efter  en   vecka  var  kuvert  med   innehåll   för-
svunnet, förmodligen  på  grund  av  någon med
vetskap om kuvertet samt med nyckel till kistan.
Att Vadstena lokaltidning gjorde notis om detta,
medför  att  misstanke   om   korrupta  handslag
föreligger.

Överallt  där  pengar, politik  och  religion  är  in-
blandat, finns ingen  att  lita  på, inte ens präster
småstadsjournalister   eller   inavelspoliser   som
styrs   av  den  utifrån  kommande  plutokratiska
maffian,med sionistiska anslag.
-

*



Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-28 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP