Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till jord skall vi åter bli

Av jord är vi komna och till jord ska vi åter bli
Vi lämnar kvar allt på denna jord
vi en gång trodde var platt
Allt det som vi var blir endast minnen
förvarande hos diverse människor utan någon vidare koppling

Jag bodde med henne i nästan arton år
Hon var min klippa i mindre än en tredjedel av mitt liv
Hennes närvaro var konstant i 6387.5 dagar och jag ifrågasatte inte

Nu bor jag inte med henne längre
Nu är hennes sten bokstavligen gjord av en klippa
Nu får Kaarina, Rune, Gösta och Birgil njuta av hennes närvaro
i fler dagar än jag någonsin fått med henne.

Kaarina, Rune, Gösta och Birgil som jag inte visste fanns, får privilegiet
att ha henne närmare sig än vad jag någonsin kommer att få ha igen.
Alltmer önskar jag att jag fick byta plats med Kaarina, Rune, Gösta och Birgil,
endast för att få vara nära henne och känna mig trygg igen.




Fri vers av Jocelyne Lachszter
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-28 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jocelyne Lachszter