Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undergångshälsning

En grön liten gubbe stiger ut ur
en flygande plåtappartur,
som skulle om vi inte vetat bättre
fått oss att tro på UFO.

En stor folksamling sluter upp
runt honom, sjukt nyfikna
Och han skriker upp i deras
förvridna ansikten:

\"Vad har det tagit åt er?
Vi skapade den här planeten åt er
och så gör ni allting ni möjligen kan
för att förstöra den? Varsågod.

Civilisationer har utvecklats snabbare
men här verkar det gå riktigt långsamt.
Hur länge har ni tänkt sitta på toa
och fundera på fortsättningen av Fantomen?

Ni är patetiska våldsbenägna kortkjols fans
håller på att utrota ert egent släkte
och så är ni så dumma nog att kalla er
människa klok klok

Har ni inte ens utvecklat grammatiken ännu?

Vänliga undergångshälsningar bara:
Skärp er!\"
Hans gröna ansikte har blivit rött av ilska
och han spottar föraktfullt.

Gubben stiger in i detsominteärettUFO
och det ser nästan ut som han flyger iväg, men baranästan
för det går ju inte.

Galning, viskas det
och så fortsätter allting på samma sätt.
Back to normal.
Skönt tycker vissa.

Men andra går hem
och känner på sig
att de har missat något viktigt.




Fri vers av A-M
Läst 264 gånger
Publicerad 2004-09-17 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-M
A-M

Mina favoriter
Viska
Metamorfos