Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humanism

Humanism är att inse hur
utstuderat miserabla kreatur
vi människor faktiskt är

Inse hur äckligt hemkt det är att
leva som ett miserabelt kreatur
och beta lögner från korta strån
och dricka av andras misslyckanden

Vad är då höjden av humanism?

Att hindra aporna från att kliva
när ur träden, det skulle ju
kunna hända att de fick för sig
att utveckla sig.




Fri vers av A-M
Läst 270 gånger
Publicerad 2004-09-17 18:27



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
det var en intressant tanke...tål att reflekteras över
2004-09-17
  > Nästa text
< Föregående

A-M
A-M

Mina favoriter
Viska
Metamorfos