Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla dagboken

I de ljusgula knästrumporna från H&M
blåste jag i lite sommarsolstrålar
värmde de tåspetsarna
blåsten svepte runt nästippen

Jag hade en liten lampa i fören
som lyste ut genom vintermörkret
svepte över mörka stigar
och vida skogsslätter

Visst skrattade du när jag berättade
tog vatten och låtsades hälla
trode inte på mig, ville släcka
och visst hällde du och släckte
mina små lampor

Berättar för dig om mina små lampor
och Du lyssnar

Ett blad, ur en gammal dagbok
en del, ur ett hjärta
och en bit, ur ett liv





Fri vers av A-M
Läst 230 gånger
Publicerad 2004-09-17 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-M
A-M

Mina favoriter
Viska
Metamorfos