Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klumpen

Förkrama klumpen i min hals
Tills den inte är
Ibland så känns den inte alls
Men den är alltid där

Den växer under dagen, sväller
Dunkar varje kväll
Ingen har vart elak mot mig
Ingen har vart snäll

Artigheter, händer vinkar
Men tar aldrig tag
I mina, jag är helt okej
Snäll, behändig, svag

Ut i dagen, öppet sinne
Rak i ryggen, stor
Slokar mer ju mer jag inte
Får kontakt, jag tror

Att det är fel på mina blickar
Nickar, frågor, svar
Hur jag än grupperar mig
Blir jag jämt ensam kvar

Förkrama, krama sönder mig
Smula mig till grus
Låt mig resa mig igen
Låna mig ditt ljus

Låt mig sedan krypa ner
Till vila, vagga mig
Blås lätt på mina ögonlock
Så somnar jag hos dig




Bunden vers av Trud
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-01 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trud