Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rumänien ger 1 leu för 1 leu investerat/


Repatriot-projektet.

 

 


Programmet 1 leu för 1 leu investerat.Re patriot-projektet.

Återvändarna, Hemtransport av diasporan, som utlovats av ministern för ekonomi. Med programmet 1 leu för 1 leu investerat.

Planera av myndigheterna där varje rumän (bara 3 miljoner efter revolution) som rest utomlands som kommer att investera en leu i Rumänien kommer att få också en leu från rumänska staten, projekten är klart på nästa dem senaste hundra meter.

Ekonomiminister meddelade i onsdags att efter påsk (första vecka i maj är ortodox påsk i Rumänien) repatriering systemet för stöd till företagare i diasporan att vara redo. Studier visar att tre av fem rumäner i exil skulle vilja starta ett företag här, särskilt i jordbruk och turism.

Näringsministeriet är optimistiskt.

Carter Borc: "innan sommaren kommer att vara redo. Ett projekt som mina kolleger arbetar. Jag ska identifiera fonden, eftersom innan du har scheman du behöver se vilka totala samtalstiden. "

Ministern talar om medel används för att säkerställa att varje leu investerat av en rumän som återvände sig till landet, staten bidrar i sin tur med ett leu. Denna typ av finansiella stöd kommer att beviljas under vissa omständigheter liknande dem som uppmuntrar nyetableringar, enligt källor nära projektet.

Där är investeraren skyldig att underhålla investeringen i en period av minst tre år. Att ha minst tre anställda, och under tid med för att skapa andra jobb. Det kommer också att andra villkor specifika för varje område delvis: för läkare, leverantörer av andra än villkor som kommer att vara för jordbrukare, säga källor citerat,

Carter Borc, Minister för ekonomin: "det är mycket viktigt för rumäner som bor utomlands är att veta hur förutom pengar, ta deras nätverk och göra en landning i realtid, för att de förstår förhållandena i landet bättre än någon annan, inte behöver anpassa sig."

Rumänerna skickade i landet i år 7 miljarder euro men de potentiella finansiella eller pengar som sätter de människor som går till jobbet skulle överstiga 30 miljarder euro, enligt regeringen.

Från Rumänien till utlandet bor nu över tre miljoner i inofficiell statistik. Finns länder som Spanien, Italien och Ungern där rumäner är näst största nationaliteten efter antalet invandrare.

 

Tre av fem rumäner gå ut säger att de vill investera i Rumänien eller stödja familjen för att utveckla en verksamhet i landet, och de mest attraktiva områdena för rumäner är turism och jordbruk, följt av områden som livsmedel, energi och det, enligt en forskning studie öppna jag gjorde för Re patriot-projektet.

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 197 gånger
Publicerad 2016-04-08 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP