Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din begravning är här

Lögner lärda av lögnare
Falsk beröm av falska människor
Blinda bilder av döva toner
Svarta påfund av mörka själar

Dom tar ditt liv innan du levt
Dom arkebuserar dig i dvalan
Dom stryper dig innan du tagit ditt första andetag
Ett liv fullt av potential och hopp rinner ur dina händer

Ett liv värt att leva rinner nerför boulevarden
Rött av liv, svart av död
De äventyr du kunde upplevt, flyter sakta bort
Ditt hopp, din lycka, strömmar ner mot brunnen
Snart finns du inte mer, har aldrig funnits
Snart är du bara någon som fanns, kollektiv förintelse
Inte den du borde vara, den du kunde ha blivit
Du föds som en av dom

Dimman tätnar
Ingredienserna är färdiga
Du är nu en formbar deg
Formad av lögner, normer
För att bli en som dom
Din syn försämras, snart är du blind
Din hörsel koagulerar, snart är du döv

Nu ser du ljuset, hon skriker på dig
De sista dropparna dalar sakta ner i brunnen
Allt du någonsin kunde ha blivit, finns inte mer
Gatan är torr, staden stinker
Någon greppar runt din skalle
Drar dig våldsamt ut
Välkommen till världen
Din begravning är här.




Fri vers (Fri form) av Dagett
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-09 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dagett
Dagett