Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt on en lat mans vårliga resning.


Måsar, tärnor, solar, kvinnor och stjärnor.

D jagar o jagar o jag är trött o lat, van att få gratisbo o mat från sopiga fat.
Men så kommer våren o havet det busiga, rycker o sliter i min själ, vill mig väl.
Måsar och tärnor är mina vilda nätters skinande stjärnor.. de räddar mig tilsammans med solen och en glad kvinnas leende o blick.
Tilbaka till livet, orken.. Lusten att leva och att se.
Måsar, tärnor, solar, kvinnor och stjärnor jag vill vara med!!




Fri vers av Ridjimiraril
Läst 494 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-19 05:35



Bookmark and Share


  claes fredelius
Jora...gräset växer som tärnor
Och då så ser man stjärnor!
2016-04-20

  Bo Himmelsbåge
Härligt avslappnad dikt
från en lathetens lakej
som gillar måsar tärnor stjärnor
o en glad leende tjej...
För nu är det vår o värmen den får
som på kärlek o glädje förstår...!
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ridjimiraril
Ridjimiraril