Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egoism eller solidaritet?

De fattiga i Sverige lider

Vi har gått mot

nya hårdare tider

 

Den som är svag

vaknar idag upp

till en helt ny morgondag

 

Samhället har tagit sin hand

från de sjuka och svaga

det har blivit ett helt nytt land

 

Det går fort att riva ner

men tar lång tid att bygga upp igen

men den som lider nu, är det ingen som ser

 

Var och en ska klara sig själv

men det kommer alltid att finnas

de som inte klarar vardagen, på egen hand

 

Ska vi lämna dem till sitt öde?

eller ska vi tillsammans se till att all får en dräglig tillvaro?

 

Det kan hända vem som helst, närsomhelst

ingen är immun.

 




Fri vers (Fri form) av mickech
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-19 13:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och samhälles aktuell!
2016-04-21

  Anya VIP
Samhällsengagerande text. Jaa hur vill vi egentligen ha det? Bra frågeställningar.
2016-04-20

  Rise Little One
Ja vad kommer att hända i dagens samhälle...
2016-04-19

  Solstrale VIP
Verkligen en meningsfull uttryckt mening,,, dina frågor är oerhört viktiga, och att ge kloka, svar, framföra dem med säker didaktik och på ett pedagogiskt sätt föra fram dem, med allt vad dramaturgin kan mästra de försuttna politikerna.... En jätte bra text!
2016-04-19

  Ninananonia VIP
Du beskriver det så bra!
Ingen är immun..
2016-04-19

  Sofhia Wirström
så sann din text är
så viktig i dagens samhälle
tillsammans blir vi starkare
2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

mickech
mickech