Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...vart är vi på väg?


Tankar i natten.

Solen har just rest sig över bergen i öst

denna döende, vackra stjärna skänker oss liv

och poeter små som stora försöker ge den en röst

Den rosenskimrande solen kysser oss på kind

och våra anleten smeks av en varm ljummen vind

den kan ge en grubblande människa ett lite ljusare sinne

Och de lekfulla dagarna då vi var barn, när vi lekte i solens generösa strålar

lämnar inte vårt minne

 

Men solen inte bara ger liv, den tar

stora delar förvandlas till öken

klimatflyktingarna blir fler och fler, tills inget blir kvar

 

Homo Sapiens, den mest framgångsrika arten på vår planet

vårt livsutrymme expanderar i en takt som saknar motsycke

på 40 år har jordens befolkning nästan fördubblats, är vi en absurditet?




Fri vers (Fri form) av mickech
Läst 529 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-14 00:19



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det målas upp den ena dystopin efter den andra. Enligt Hans Rosling (han avled nyligen) är det inte så illa ställt som en del framställer det, vare sig det gäller global uppvärmning eller överbefolkning. Naturkatastrofer kan vi inte göra så mycket åt mer än att bygga på säkrare ställen.
2017-02-14

    ej medlem längre
Ja vi är då sannerligen inte representativ för allt vad balans i ekosystemet innefattar. Ur övriga arters synpunkt är vi nog mer en tumör än absurditet.
2017-02-14
  > Nästa text
< Föregående

mickech
mickech