Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avtryck

 

 

Vi hängde i centralpassagen den dagen, den dagen. Där stod ett gäng gymnasietjejer, som gillade att hångla med killar. Så vi gick bara fram till dem och nappade varsin tjej. Det var min första tungkyss och den kändes bara läbbigt, smakade tuggummi och vit Kent. Sedan såg hon mig i ögonen och sade med förakt i rösten ”Sä et Osaa edes suudella!” (se översättning här nedan)

Jag var på väg till vuxenutbildningen. Lektion i tyska, grundkursen. Dom spärrade vägen för mig och hon frågade på svenska, om jag kunde ge ett penningbidrag till deras studentfest tror jag det var? Jag sade att jag inte heller hittat några slantar och var slät. Hon såg på mig och undrade om hon fick lämna ett avtryck - helt litet och lätt bara? Jag sade Okej då.... Sedan tryckte hon sina grannröda läppar mot min kind och vi sade Hej.

Jag hade fortfarande läppstift på min kind under lektionen. Jag kände ingen stolthet och svor över min idioti. Hennes själ lämnade aldrig något avtryck i min.

PS. (”sä et osaa edes suudella” betyder ”du kan ju inte ens kyssas”)



 

 




Prosa (Kortnovell) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-20 16:13

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Mazy
Den var verkligen speciell. Lämnar helt klart ett intryck och avtryck.
2016-04-20

  Bengt H VIP
Precis, texten lämnar absolut ett avtryck.
2016-04-20

  Ninananonia VIP
Detta avtryck..får mig att le..
2016-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP