Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en svårt sjuk, mycket god vän


Fullmånenatt och minnen


Det är fullmåne i natt,
jag sitter i tornrummet
och blickar upp på den
och ner på din vita säng,
ser din bleka gestalt


Våra gemensamma minnen
svävar mellan oss,
men snart är de bara mina


Någon nynnar en vaggsång




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 982 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2016-04-23 13:16



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Med några ord, ett par rader fångar du en djupaste vänskap och värmande närhet.
2020-12-10

    Birgersdotter VIP
Berör mig så.
2016-09-15

  Linda CH VIP
Mycket sorgligt men skimrande vackert.
2016-05-05

  Bibbi VIP
Vemodsvackert.
2016-05-01

  anits VIP
Så finstämt och berörande skrivet!
2016-04-30

  Lars Hedlin
Verkligen bra och vackert
2016-04-28

  Ninananonia VIP
Berör...
2016-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert och så berörande...och ändå känner man lugnet...
2016-04-26

    Dan Myrbeck
Finstämt värdig text.
2016-04-25

  Respons VIP
Det finns ett sagoskimrande i den här dikten. Bra!
2016-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Blir djupt berörd av din fina text!
Ömsint och kärleksfullt.
2016-04-24

  Bo Himmelsbåge
Så innerligt vackert!

Fullmånen strålar den bro
av ljusa minnen mellan Er
mellan Himmel o Jord
som knyter er samman...
Även om hon snart transformeras
till en annan andlig dimension
finns bron alltid kvar...
Ohhh... över himlavalvet
nynnas en ton av tröst...
Välkommen hem...

2016-04-24

  Ingrid Trolle
En gripande text
om ett avsked.
Mycket vackert
diktat.
2016-04-23

  Palett
Så fin vacker text om en nära avskedsstund.
2016-04-23

  Chawa VIP
Bland det vackraste och mest berörande jag läst från dig Eva! Såå kärleksfullt och varmhjärtat mitt i allt det smärtsamma... som att befinna sig i en orörd punkt mitt i stormens öga skänker vaggsången tröst, vila och ro... Mjukt stilla, hedrande fint...
2016-04-23

  ULJO
Fint hedrande av en vän
2016-04-23

    ej medlem längre
Vemodsfullt vid en svårt sjuk väns bädd!
2016-04-23

  Anya VIP
Oj så berörande...du gestaltar så fint den vita sängen och någon som nynnar en vaggsång. Kanske är det diktarjaget som nynnar??? Ibland hör man sin egen röst långt borta.
2016-04-23

    ej medlem längre
Mycket vackert Eva Helene.
2016-04-23

  mickech
ja, det är svårt!
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP