Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ PLANETEN "TEORI" OCH PLANETEN"PRAKTIK"

Många  bor  på  planeten  "teori "  där  matema-
tiska   tecken  och   ord  aldrig   praktiseras,  att
visa  på en realistisk  substans av  att  fungera i
praktiken.

Denna  planet  tillhör  politikerna,  de  religiöst
troende,dilettanterna, luftslottsbyggarna, illusi-
onisterna,  spekulanterna, neofobisterna,pratar-
na, hycklarna  och  gycklarna, skvallertaskorna 
och förtalarna,på en planet där ingenting händ-
er i verkligheten,där ledordet tycks vara"inveck-
ling"vars lydparoll är att "tro" men  adrig "veta"

Andra bor  på  planeten" praktik" där  handling
praktiseras i prövning  inför  en  möjlighet som  
anses  rimligt  logisk att  kunna  förverkliga  till  
en synbar substans.

Denna planet  tillhör  realisterna,med  sannings-
lidelse och verifierbara  iakttagelser, där  ledord-
et uppenbarligen synes  vara "utvekling"vars led-
sagare är att sätta "veta" framför "tron"
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-25 11:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP