Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jag, S Lagerlöf, Dr Phil, Jack N och Meryl Streep i Jan 1983

 
1983 i Januari: Jag är 17 år, ska fylla 18 i Maj. Ligger på mitt rum på Grönsångaregatan 111 i Örebro och lyssnar på Depprock,
Joy Division. Jag vill inte tänka på hur jag mår. Jag mår konstigt. Mamma lagar mat, lägger locken på kastrullerna, och locket hon har inom sej minns hon inte... Vi pratar aldrig om hur jag mår. Ligger i min säng och försöker inbilla mej att det är OK. Det är långt från OK. Jag känner inte... igen mej själv... vad FAN är det med mej??!

Det ringer på dörren, jag springer och öppnar. Där utanför står Dr Phil, Meryl Streep, Jack Nicholson och Selma Lagerlöf. Vi kommer för att se hur du mår säjer Selma, får vi prata en stund med dej? Ja kom in... muttrar jag, Welcome everybody. Dr Phil pratar mest, och efter en timme vänder han sej mot min mamma och säjer: "Johan doesnt feel well at all, he needs professional help immidiatly... He´s in a very dangerous riskzone, how come you haven´t understood that, you´re his Mother...?" Mamma ser ut som om hon vill springa hemifrån... flackar med blicken, Meryl tar hennes hand och dom går ut och sätter sej i vardagsrummet.

Jag börjar gråta Den Stora Gråten, den som aldrig tar slut, och Jack och Selma sätter sej på varsin sida om mej på min säng. Det kommer att bli bra Johan säjer Selma, du skulle behövt hjälp för länge sen, och hela din familj. Om du vill så kan du bo hos oss på Mårbacka ett tag, för att få lugn och ro, där finns människor som kan hjälpa dej att må bra igen. Jag packar en väska direkt, och vi åker tillsammans alla 5 mot Värmland. Jack håller om mej och ser på mej ömsint, med en aning bus i blicken.

 
 
 Prosa av Johan von Bergstjärna VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-29 19:17Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan von Bergstjärna
Johan von Bergstjärna VIP