Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LARZ GUSTAFSSON I FÖRSTA MAJ-TÅGET?

Nej. Man finner mig inte där.

Inte Jesus heller.

Däremot kommer jag att gå ut på första maj för att lyssna till Vänsterpartiets talare och sedan delta i deras första maj-fest här i Gävle.

Det betyder inte att jag stöder partiet i alla frågor. Långtifrån. Mitt huvuduppdrag är heller inte politiskt utan av evangelisk natur. Den uppgift jag fått är att förkunna evangelium om Jesus Kristus, evangelium som betyder "de glada nyheterna", och som är Guds kraft till frälsning.

 

Jesus var ingen politiker. Det kommer Han heller aldrig att bli. Hans radikala budskap fick sociala - eller om man så vill politiska - konsekvenser med avseende på hur den första kristna församlingen levde: Man sålde sina jordagods och egendomar, lade ned betalningen för det sålda vid apostlarnas fötter och apostlarna fördelade sedan det hela rättvist. Åt var och en efter behov. Av var och en efter förmåga. Ja, det var från Bibeln Marx hämtade den principen. Hans föräldrar var judar som konverterat till kristendomen.

Många vill ha kristendomens andrahandsverkningar, men inte Jesus, som är Gud och som förkroppsligar själva kristendomen. Vissa ville t ex ha maten. De hade sett brödundren äga rum. Men då Jesus började tala om gemenskap med Sig Själv genom brödsbrytelsen - Hans kropp och Hans blod - backade man och sade att det var ett "hårt tal". Bröd och fisk var eftersträvansvärt, men inte omvändelse och efterföljelse. Hela KD bygger på detta avfälliga tänkesätt.

Men Jesus Kristus var Gud som blev människa. Han kom för att uppsöka det som var och är förlorat.

När man ville göra Honom till kung - d v s politisk ledare och dignitet - vägrade Han. Och i samband med Sin himmelsfärd, då Han tillfrågades om upprättandet av det fysiska Israel, svarade Han: "Ni ska få kraft att bli mina vittnen." Ett politiskt spörsmål besvarades på ett andligt sätt.

Jesus är inte den Che Guevara vissa försökt göra Honom till. Han saknar partifärg och ideologi.

 

Själv lutar jag åt vänster. Men det säger mer om mig än om min Uppdragsgivare.

 

Man kan inte med utgångspunkt från mina politiska ställningstaganden pådyvla Gud en partifärg/ideologi. Ingen politisk riktning kan ha monopol på Gud. HAN är Gud. Och Han är GUD.

Allt detta skrivet som ett klargörande på förekommen anledning.

 

Jag vägrar att rösta och att engagera mig partipolitiskt, eftersom alla partiet är för sådant som jag är motståndare till och vice versa. Exempelvis är man FÖR fri abort och MOT Israel. Jag är tvärtom.

 

 

LARZ GUSTAFSSON 30/4 2016




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 288 gånger
Publicerad 2016-04-30 16:54



Bookmark and Share


  Niliboy
Tack Larz för en mycket klargörande text!
2016-05-02

  Måna N. Berger
Bra talat Larz!
2016-04-30

  Larz Gustafsson VIP
Och försök inte att politisera kärleksbudet!
2016-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP