Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRISTENHETENS FRÄMSTA FIENDE!

HOTET MOT KRISTENHETEN
är inte främst olika främmande läror,
utan kristenhetens egen ljumhet och ointresse av,
att låta sig utrustas med "hela Guds vapenrustning",
som borgar för både attack och försvar.

Det var när husfolket
sov, som ovännen fick
möjlighet att så sitt
ogräs.

Ett "bra" sätt att hålla sig vaken, är att bli förföljd för
Ordets skull, i stället för att sluta fredsfördrag med fienden,
som leder till sömnaktighet, djupt slummer och lugn och ro:
Ljuset stör inte mörkret och saltet hindrar inte förruttnelsen
och kristenheten vållar inte Djävulen några problem. Allt är
lugn och ro,

EGENTLIGEN SÅ BRA DET ÖHT KAN BLI!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-08 08:13



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Ja kristenheten måste beväpna sig med de medel som Gud och Jesus och nya testamentet ger oss!
2016-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld