Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skriva poesi

Att skriva poesi är ett motstånd
mot att låta sig bli våldtagen
av tomheten framför TV-apparaten

Att skriva poesi är att bära
den uppåtstigande solen
som en ID-handling i fickan

Att skriva poesi är att krama klipporna
vid himmelrikets stränder
och kyssa dess rosa blommor

Att skriva poesi är att sväva
som en löjlig sällsynt fågel
165 centimeter över marken

Att skriva poesi är att bita
den hand som föder en
så att det knakar i brosk och ben

Att skriva poesi är att fånga
det passerande tåget
som en fjäril i en håv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-17 17:04



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Underbart formulerat. Tack för inspiration och kraft! Blir bokmärke.
2016-05-19

  Anya VIP
Mycket fina bilder här...Min favvo är tåget som en fjäril...en enastående liknelse. Bravo!!! Gillar även solen som en ID-handling i fickan. Mycket bra.
2016-05-18

  Kjell Åhsberg
Poesi kan vara så mycket. Att skriva den också. Du ger några utmärkta exempel här. Behovet att skriva något varje dag har blivit en vana, men att det blir poesi är inte alls säkert. En samling ord blir det i alla fall.
2016-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP