Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag jagar mig själv, i krog efter krog.

jag tatuerar in ett paradis bakom ögonlocken
jag har precis som dig, försökt lämna allt bakom mig
jag vet inte varför du lyckades, medan jag tittar
över mina axel fortfarande, raring, efter hot

ge mig lyckliga tider, ge mig en flammande brasa
som inte släcks när nån bär vatten bredvid mig
jag vill inte gå över en bro och behöva bränna den
när jag nått slutet av den, ge mig styrka

det finns så mycket inom mig själv
som kan bubbla upp när som helst
till toppen, jag har tappat nyckeln
till kistan som ligger på botten

och hon kom till mig som i en dröm
som en drottning i klänning utan söm
som en välmenande tjuv i svarta natten
som ett motgift när man blivit biten

och jag jagar mig själv
i varje bar, krog efter krog
men jag lär inte hitta nåt
jag är en man över bord

och du ska veta, jag blöder inte
men det svider som fan ändå
för såna som vi kommer inte igen
inte i denna värld, aldrig igen




Fri vers (Fri form) av rimbaudesque
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-22 20:10



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Är du nu riktigt säker på den där sista strofen - att inte komma aldrig igen? - För tänk om du reinkarneras som en börsmäklare i Beijing? (glöm Manhatten) Hela NY är snart ett minne blott.
2016-05-29
  > Nästa text
< Föregående

rimbaudesque
rimbaudesque