Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
håkan på stadion. jag i lägenheten.


Musik/Vin/Revolution.

det var musik under natten
och revolution i luften
johnnie med amfetaminet
satte mig i baksätet
och spelade ett nummer
från björn olssons hummer

vi satt under stjärnor
drömde om midnatts-tågspår
och satelliterna blinkade
i gräset som nästan vinkade
åt sparvarna i himlen
jag torkar en tår från kinden

jag slängde bort en vän
och mitt hjärta i samma sväng
nu finns inget kvar
jag vet inte var
jag ska få livskraft ifrån
när du åkt härifrån

jag vill känna att jag verkligen lever
jag vill ha rodnande kinder och het feber
ge mig pulver, rök och det där magi spö't
ge mig dricka, ge mig puff, jag har hört
att man ska bli full på livet
från någon jag tog för givet

och hon skrev säkert trettio tusen brev,
allt om hur hennes hjärta var så skevt
hon var hel och sund, liten mjuk röst
morgonen stannar vid hennes bröst
hon bär en fin klänning som är blod/röd
medan jag - lång ifrån henne. känner mig död

sjung mig tillbaka hem
sjung för mig min vän
världen tillhör de som lever på kanten
jag har stått så länge på knivseggen
att mina fötter har vant sig
men jag saknar alltid dig

och jag har slängt bort drömmen
om det som kunde va – vaknat ur sömnen
så allting bara släppt och fallit
vi ska brinna tills vi vunnit
shamanen dansar i sin ring
och jag litar inte på nånting

ge mig musik, vin och revolution
krossa kulturelitens gamla generation
ge mig musik, vin och revolution
krossa kulturelitens gamla generation
ge mig musik, vin och revolution
krossa kulturelitens gamla generation




Fri vers av rimbaudesque
Läst 459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-09 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rimbaudesque
rimbaudesque