Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVERIGES ANDLIGA HISTORIA

MAN KAN BLI KÄND FÖR HELT OLIKA SAKER!

En del - Lewi Pethrus och hans medarbetare -
går till Sveriges andliga historiebok som de som -
med Bibliska ritningar - byggde upp Guds församlingsverk,
och andra - med Jack-Tommy Ardenfors, Sten-Gunnar
Hedin och Pelle Hörnmark i täten - som de som rev ned,
det dessa - deras andliga fäder och förebilder - byggt upp,
för att i dess ställe sätta in ett människoverk, en kyrko-
organisation, ett ytterligare samfund i landet.

Därmed var också den sista "fria oxen" i vårt land -
tjudrad med formalismens kedjor - ställd i stallet, bunden
tillsammans med de andra, som tidigare förlorat sin frihet.
Det dyrbaraste en på JESUS troende människa kan ha:
Andens frihet!!

Den enda som gläder sig åt detta - om han nu kan vara
glad -är han som hatar Andens frihet: då Anden blåser vart
Den vill. Guds Ande, den gudomliga kraft -och förmåga som
verkar i frihet, som Gud är fri och inte bunden av bojor
och band!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-24 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld