Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEKEN TILL SANNINGEN!

NÄR GUD DÖMER OSS OCH
VÅRA LIV,

är det inte våra teologiska kunskaper, akademiska poäng
i teologi, eller annat, som gäller, utan vår

KÄRLEK TILL JESUS, BIBELNS JESUS KRISTUS. OCH
VÅR KÄRLEK TILL VÅRA MEDMÄNNISKOR: GUDS
AVBILDER!

DEM JESUS GAV SITT LIV FÖR.

JESUS: "Den som älskar mig håller mitt ord".
Och till lärjungen Petrus: "Älskar du mig?".

Den som älskar JESUS och därmed också sina
medmänniskor, kan inte UNDANHÅLLA dem sanningen,
som skall frälsa deras själar! Att säga, att man älskar dem
och samtidigt dölja för dem sanningens Ord, som Gud sänt
för att frälsa deras själar, är lögn och ingenting annat!

Även om vi har vackrare ord för den lögnen. Ord som
skyddar oss, som "barmhärtighet" till exempel. Vi är med
andra ord så "barmhärtiga" att vi låter människor
dö ofrälsta, för att gå evigt förlorade.

PROBLEMET MED GUDS ORD ÄR, ATT DE ÄR DOMARE
ÖVER VÅRA HJÄRTANS UPPSÅT OCH TANKAR: GUD
KÄNNER MED ANDRA ORD VÅRA UPPSÅT, VÅRA MOTIV!

Inte det yttre skenet, utan verkligheten bakom.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 116 gånger
Publicerad 2016-05-24 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld