Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blott en dag . . . Tack Freddie Wadling !


Lyssnar just nu på "Blott en dag ett ögonblick i sänder"
från en inspelning han gjort
och är tacksam att en dotter gav mig en CD
så att jag fick lära känna honom
och hans unika röst för flera år sedan.

Vilken fin människa och artist!

Lite för tidigt gick han vidare, men rösten finns kvar
och det är ändå en tröst.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 1400 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-06-03 17:26



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Vi kan ju kolla om inspelningen finns på nätet... Bra tips.

Jag tycker Artur Erikssons inspelning är väldigt fin.
2016-06-09

  Lars Hedlin
R:I:P Store Poet och Musiker
2016-06-08

  ResenärGenomLivet VIP
Fin hyllningsdikt...
2016-06-05

  Bo Himmelsbåge
Ännu en stor, "liten", människa, sångare o poet, har gått bort eller snarare hem,
skulle jag vilja säga...
Jag kände inte till Freddie Wadling,
så väl, men nu fascineras jag mycket, av hans vardagsnära, mycket mänskliga o gripande texter!
Tack, för att Du har riktat strålkastaren på denna, verkligt stora konstnär, som tyvärr gick vidare allt för tidigt!

Varmt tack för Din fina hyllning till honom o varmt tack, Freddie!
2016-06-05

  ULJO
En vilsen själ med en unik röst. Nu har han fått frid, kanske lite för tidigt
2016-06-04

  Chawa VIP
Jag säger bara: "Nu Lyfter Vi Från Marken..." - så himla hoppfull och trösterik text och låt.
Tack Freddie och sov så gott!

Mycket fin hyllning till en fin människa och artist! Tack Eva!
2016-06-03

  aol
Ja verkligen,
2016-06-03

  Bibbi VIP
Applåd!
2016-06-03

  Marita Ohlquist VIP
Ytterligare en stor artist har gått bort alldeles för tidigt!
2016-06-03

    ej medlem längre
Jag älskar freddies tidigare verk mest,typ Cortex och blue for two,snackade med honom också för ett antal år sedan.Att han dog kom inte som en chock för mig,ja en mycket bra och speciell människa har gått hem
eller kanske bort,vad vet jag???
2016-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Wadling var en av de absolut största. Ett geni.
Jag skull vilja skriva en hyllningsdikt men ännu har jag ingen kläm på hur jag skall formulera den.
Det finns så mycket att säga om denna man, som i sin musikaliska framfart tog sitt avstamp i punken- Det hade vi gemensamt Freddie och jag.

Fick se honom live här i Gävle en gång för 11 år sedan. Det var en stor upplevelse.

Ljungström och Wadling samma år.
Fruktansvärt.
2016-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP