Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar i mejlen till en person som visserligen inte frågar, men jag menar nog att det är så människan fungerar i stort, de som får en eller annan fråga, som skall tänkas påverka den som får svaret.


Något litet om frågor och svar





'Det finns inget bra
eller enkelt svar på den frågan'
är den sorts svar
som kan följa på ens

så möjligt plötsliga iver att veta.
Det beror på att saker visserligen är
stadda i förändring
men samtidigt

är en sorts varianter bara
på det som redan är eller har hänt.
Svara på frågor går ju,
frågan är bara om det är svar

som en har någon större nytta av.
Skall en därför fråga?
Det får samma svar,
och även svaren får bli rent generella,

godtyckliga, privata eller obekväma
om en så vill.
Det är ju sällan som svaret
är det man vill ha det till,

positivt och till ens egen fördel.
Ibland får en frågor
och dröjer ibland med svaret,
just för att det kan vara fyllt av variabler

en inte har
någon riktigt översikt av själv
och inte heller vet vad frågeställaren vet.
Ofta får en tänka att

'det skiter jag nog i,
vad andra kan tänkas ha för planer,
de har i alla fall frågor
och ställer dem'.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lodjuret/seglare VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-18 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP